OliveMagazine

Φράουλες σε σιρόπι με μους τυριού

Φράουλες σε σιρόπι με μους τυριού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις φράουλες

  • 1 κιλό φράουλες κομμένες τη μέση ή στα 4, ανάλογα με το μέγεθος
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. νερό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • ½ κουτ. σούπας μαραθόσπορο σπασμένο
  • Για τη μους τυριού

  • 250γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγα φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • κορυφές δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις φράουλες: Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα αρωματικά και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Για τη μους τυριού: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κάνει η μους κορυφές. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μοιράζετε τις φράουλες σε μπολ ή ποτήρια, περιχύνετε το κάθε ποτήρι με 4 κουτ. σούπας περίπου από το σιρόπι τους και από πάνω μοιράζετε από 1 γεμάτη κουταλιά από τη μους τυριού. Πασπαλίζετε με φιστίκι, τοποθετείτε από μία κορυφή δυόσμου στο καθένα και σερβίρετε αμέσως.

Tips

Το καλοκαίρι που υπάρχουν περισσότερα φρούτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με άλλο φρούτο της επιλογής σας ή μιξ φρούτων.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr