OliveMagazine

Φρέσκα πράσινα φασολάκια με σκορδάτο dressing

Φρέσκα πράσινα φασολάκια με σκορδάτο dressing

Μερίδες:για μία μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια πράσινα, φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τα φασολάκια, τα στεγνώνετε και κόβετε τις άκρες με μαχαιράκι προσπαθώντας να βγάλετε τις ίνες που είναι στα πλάγια. Όσα είναι πολύ μεγάλα τα κόβετε στη μέση.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα 2,5 λίτρα νερό, ρίχνετε μπόλικο αλάτι και βράζετε τα φασολάκια μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.

Σε καθαρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρετε το σκόρδο, πιέζοντας απαλά με πιρούνι μέχρι να μαυρίσουν οι σκελίδες και να αφήσουν τα αρώματά τους στο λάδι. Βγάζετε τις σκελίδες και τις πετάτε. Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και ανακατεύετε να λαδωθούν παντού.

Τέλος, σβήνετε με το χυμό λεμονιού, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε τα φασολάκια σε βαθιά σαλατιέρα. Όταν είναι ζεστά, είναι ακόμα καλύτερα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr