OliveMagazine

Φρέσκος σολομός με άσπρο, μαύρο και ροζ πιπέρι

Φρέσκος σολομός με άσπρο, μαύρο και ροζ πιπέρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φέτες σολομό χωρίς πέτσα
  • 2 κουτ. γλυκού πιπέρι άσπρο
  • 1½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 4 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ
  • μερικά φρέσκα κλαδάκια ρίγανης
  • χυμό και ξύσμα 1½ λεμόνι
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το σολομό: Αφαιρείτε με τσιμπιδάκι τα κόκαλα από το ψάρι, αν υπάρχουν.

Τρίβετε τα πιπέρια στον πιπερόμυλο, τα βάζετε σε αλουμινόχαρτο και πιέζετε από πάνω τις φέτες του σολομού ώστε να καλυφθεί καλά η μία τους πλευρά.

Βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις φέτες του σολομού με την καλυμμένη με πιπέρια πλευρά τους από κάτω. Προσθέτετε από πάνω τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και ψήνετε καλά. Αναποδογυρίζετε και ψήνετε και την άλλη πλευρά τους (συνολικά 5-6 λεπτά).

Φτιάχνετε το λαδολέμονο: Χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού με το ελαιόλαδο και το αλάτι και το μοιράζετε σε 6 σφηνάκια και βάζετε στο καθένα μερικά φυλλαράκια ρίγανης. Σερβίρετε τις φέτες του σολομού στα πιάτα, βάζοντας από ένα σφηνάκι με σάλτσα σε κάθε πιάτο. Συνοδεύετε με πατατοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας - Fοοd Styling: Ελενα Σμπώκου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο