OliveMagazine

Φραουλάδα

Φραουλάδα

Μερίδες:για ένα μπουκάλι 750ml
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. φράουλες
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Για το σερβίρισμα

  • παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
  • παγάκια
  • φυλλαράκια δυόσμου
  • φετούλες λάιμ ή λεμονιού
  • μερικές φετούλες φράουλας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.

Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.

Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr