OliveMagazine

Φριτάτα με ζυμαρικά, φέτα και γραβιέρα

Φριτάτα με ζυμαρικά, φέτα και γραβιέρα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 150 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, όλα τα τυριά και το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα.

Μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 5΄-7΄ και από τις δύο πλευρές (μόλις σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου να ψηθεί και από την άλλη). Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Η φριτάτα μπορεί να γίνει με όποιο ζυμαρικό μάς έχει περισσέψει, μακρύ ή κοντό.


Μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και με σο- ταρισμένα λαχανικά, ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα αγαπημένα μας τυριά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο