OliveMagazine

Φριτάτα με κολοκυθάκια, φέτα και μπέικον

Φριτάτα με κολοκυθάκια, φέτα και μπέικον

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 φέτες μπέικον
  • 3 φλιτζάνια ψωμί, σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το μπέικον για 5΄ από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε. Θρυμματίζουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φέτα.

Βάζουμε το πυρίμαχο τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10΄. Αφήνουμε τη φριτάτα να σταθεί για 5΄, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food Styling: Ella Tarn

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο