OliveMagazine

Φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν

Φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 3 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σας) τριμμένο
  • 4 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το τυρί.

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι με χερούλι που δεν χαλάει στο φούρνο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις ροδέλες της ντομάτας στον πάτο.

Ρίχνετε από πάνω τα χτυπημένα αβγά και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε μέχρι το αβγό να ξεκολλά από τα τοιχώματα και τον πάτο του τηγανιού, που σημαίνει ότι έχει ψηθεί.

Σε αυτή τη φάση μεταφέρετε την ομελέτα στον φούρνο και ψήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό στην επιφάνεια. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε και σερβίρετε.

Tips

Μην παραψήσετε την ομελέτα γιατί δε θα βγει ζουμερή και αφράτη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr