OliveMagazine

Φριτάτα με περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι

Φριτάτα με περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250γρ. περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι, κρέας και λαχανικά, ψιλοκομμένα
  • 6 αβγά
  • 100ml φρέσκο γάλα
  • 150γρ. γραβιέρα ή κίτρινο τυρί
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα περισσεύματα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μισό τυρί και περιχύνουμε τα περισσεύματα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φριτάτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

Μη φοβηθείτε να προσθέσετε στη φριτάτα σας ακόμα και ζυμαρικά. Θα βγει υπέροχη.


Επιπλέον γεύση στον κιμά θα δώσουν και μερικές φέτες μπέικον ψιλοκομμένες που θα σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο