OliveMagazine

Φρουτένιο «μινεστρόνε»

Φρουτένιο «μινεστρόνε»

Μερίδες:για μια μεγάλη σουπιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. πεπόνι
  • 2 ροδάκινα μεγάλα
  • 2 αχλάδια
  • 1 μήλο
  • 2 ακτινίδια
  • 6 βερίκοκα
  • 10 φράουλες μέτριες
  • 1 μάνγκο
  • 1 μπανάνα
  • 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι γρεναδίνης
  • 1 σφηνάκι ρούμι άσπρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Για τη διακόσμηση

  • παγωτό βανίλια
  • φυλλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίστε τα φρούτα από τις φλούδες τους και τα κουκουτσάκια τους και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

Τα ρίχνετε όλα μαζί μέσα σε ένα πολύ μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με το χυμό πορτοκάλι καλά σουρωμένο, το σιρόπι γρεναδίνης και το ρούμι. Εάν είστε φίλοι του πολύ γλυκού, προσθέτετε και την άχνη ζάχαρη.

Ανακατεύετε με δύο κουτάλια και βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει, τουλάχιστον για 4 ώρες. Η σαλάτα σας θα κατεβάσει τα ζουμάκια της και θα γίνει μια υπέροχη σούπα «μινεστρόνε». Τη σερβίρετε σε μικρά μπολ μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια στη μέση και, αν θέλετε, τη διακοσμείτε με φυλλαράκια δυόσμου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr