OliveMagazine

Φρουτοσαλάτα με λάιμ και πράσινο τσάι

Φρουτοσαλάτα με λάιμ και πράσινο τσάι

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 ακτινίδια
  • 20 φράουλες
  • 100γρ. μύρτιλλα
  • 100γρ. βατόμουρα κόκκινα
  • 1 πορτοκάλι σε φιλετάκια
  • ξύσμα από 1½ λάιμ
  • Για το σιρόπι

  • 300ml νερό
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40γρ. μέλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φακελάκι πράσινο τσάι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Αφού βράσει, το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μέλι. Ανακατεύετε να διαλυθεί και ρίχνετε το φακελάκι με το τσάι. Το αφήνετε να αρωματιστεί για περίπου 4-5 λεπτά, αφαιρείτε το φακελάκι και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Στη συνέχεια, σε ένα σκεύος κόβετε το ακτινίδιο και τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε ολόκληρα τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, τα φιλέτα του πορτοκαλιού και το ξύσμα lime.

Περιχύνετε το κρύο σιρόπι στην φρουτοσαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολάκια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο