OliveMagazine

Φρούτα στην ψησταριά

Φρούτα στην ψησταριά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ποικιλία φρούτων (π.χ. πεπόνι, ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ανανά, μπανάνα, κεράσια, σταφύλια)
  • χυμό λεμονιού
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 5 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο λιωμένο ή ηλιέλαιο
  • Για συνοδευτικό

  • σάλτσα σοκολάτας, παγωτό της αρεσκείας σας ή σάλτσα κόκκινων φρούτων
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε πεπόνι, ροδάκινα, νεκταρίνια, ανανά σε κύβους και τις μπανάνες σε ροδέλες. Τις τελευταίες θα χρειαστεί να τις περιχύσετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, ενώ τα σταφύλια και τα κεράσια (από τα οποία έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι με ειδικό εργαλείο) θα τα αφήσετε ολόκληρα.

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα φρούτα για 30 λεπτά. Κατόπιν τα περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα είδη και τα χρώματα.

Τα ψήνετε μερικά λεπτά σε καυτή σχάρα για να καραμελώσουν ελαφρά απέξω, τα σερβίρετε αμέσως και τα συνοδεύετε με παγωτό, σάλτσα σοκολάτας ή φρούτων, αλλά και με τυρί αν θέλετε να τα προσφέρετε ως ορεκτικό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr