OliveMagazine

Φρυγανισμένο ψωμί με τυροκαυτερή και ταρτάρ αγγουριού με αβοκάντο

Φρυγανισμένο ψωμί με τυροκαυτερή και ταρτάρ αγγουριού με αβοκάντο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • Για την τυροκαυτερή

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κέρατο
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • Για το ταρτάρ αγγουριού με αβοκάντο

  • 150 γρ. αγγούρι
  • 1 αβοκάντο (όχι πολύ ώριμο)
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τυροκαυτερή: Βάζουμε την πιπεριά κέρατο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, για 4΄-5΄, μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι της πιπεριάς και τη φλούδα (που βγαίνει εύκολα), την κόβουμε στη μέση και την ξεσποριάζουμε.

Βάζουμε σε ένα μούλτι την ψημένη πιπεριά, τη φέτα, το γιαούρτι, την πιπεριά Φλωρίνης, το μπούκοβο, την πάπρικα και 30 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Ταρτάρ: Πλένουμε το αγγούρι και καθαρίζουμε το αβοκάντο. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε χοντρές φέτες χωριάτικου ψωμιού στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τις αλείφουμε με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ξεροψηθούν. Τις αλείφουμε με τυροκαυτερή, προσθέτουμε το ταρτάρ αγγουριού και αβοκάντο και σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο