OliveMagazine

Φτερούγες κοτόπουλου στον φούρνο με γουακαμόλε

Φτερούγες κοτόπουλου στον φούρνο με γουακαμόλε

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • σουσάμι για το σερβίριμα
  • Για το γκουακαμόλε

  • 3 ώριμα αβοκάντο, χωρίς φλούδα και πυρήνα
  • ¾ φλιτζ. ντομάτα, σε καρεδάκια
  • λίγες σταγόνες Tabasco
  • 3 κουτ. σούπας κρεμμύδι, σε καρεδάκια
  • 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 1 λάιμ
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε τις φτερούγες κοτόπουλου και ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη σόγια, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά, το κάρυ και το μέλι. Ανακατεύετε καλά, να καλυφθούν οι φτερούγες από όλα τα υλικά.

Καλύπτετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί και απλώνετε εκεί τις φτερούγες. Τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γλασαριστούν.

Λίγα λεπτά πριν τις βγάλετε από το φούρνο ετοιμάζετε το γκουακαμόλε. Λιώνετε την ψίχα των αβοκάντο σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτετε τις ντομάτες, το Tabasco, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον χυμό λάιμ, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τις φτερούγες ζεστές και πασπαλισμένες με σουσάμι, συνοδεύοντας με το γκουακαμόλε.

Tips

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορείτε να πανάρετε τις φτερούγες με σουσάμι πριν το ψήσιμο. Σε ένα μπολ ρίχνετε ½ φλιτζάνι σουσάμι και το ανακατεύουμε με ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά και ½ κουτ. γλυκού αλάτι. Μόλις βγάλετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις πανάρετε μόνο από τη μία πλευρά με το σουσάμι και τις τοποθετείτε στο ταψί, με τη σουσαμένια πλευρά προς τα πάνω. Συνεχίζετε τη διαδικασία ψησίματος όπως παραπάνω.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr