OliveMagazine

Φτιάξε το δικό σου, σπιτικό, λιμοντσέλο

Φτιάξε το δικό σου, σπιτικό, λιμοντσέλο

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:2'
Έτοιμο σε:32'
Χρόνος αναμονής:6 μέρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 750ml βότκα
  • Για το σιρόπι

  • 200ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr