OliveMagazine

Φτιάχνουμε το πιο αληθινό burger στο άψε σβήσε

Φτιάχνουμε το πιο αληθινό burger στο άψε σβήσε

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο λάπα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο νερό παγωμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 ψωμάκια στρογγυλά για μπέργκερ
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • μουστάρδα
  • μαγιονέζα
  • μαρούλι
  • ντομάτα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μπολ ρίχνετε τον κιμά, τη σόγια σος, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να μαλακώσει και το ρίχνετε στον κιμά. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε 6 μπιφτέκια.

Λαδώνετε και ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και το τελευταίο λεπτό, βάζετε από μία φέτα τυρί πάνω στα μπιφτέκια να λιώσει. Βγάζετε τα μπιφτέκια σε πιάτο.

Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε στο ίδιο τηγάνι για 2-3 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα να ομογενοποιηθούν και αλείφετε με αυτή τη σος το κάτω μέρος των ψωμιών. Μοιράζετε από πάνω μαρούλι, ντομάτα και τα μπιφτέκια με το τυρί. Αλείφετε και το πάνω κομμάτι των ψωμιών με λίγη σος και σκεπάζετε τα μπέργκερ.

Στερεώνετε κάθε μπέργκερ με καλαμάκι και συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr