Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Δουλεύετε το κανταΐφι με τα χέρια σας και σχηματίζετε με τις κλωστές «φωλίτσες» με διάμετρο 10-12 εκ. Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι, τις περιχύνετε με το λιωμένο Flora και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ πλένετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Σοτάρετε σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ροδίζετε ελαφρά. Ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Γεμίζετε τις ψημένες φωλιές κανταϊφιού με το μίγμα των λαχανικών και σερβίρετε. Αν σας έχει περισσέψει κι άλλη γέμιση, τη σερβίρετε ξεχωριστά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb