OliveMagazine

Χαλβάς με παξιμάδι χαρουπιού

Χαλβάς με παξιμάδι χαρουπιού

Μερίδες:10-12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. σιμιγδάλι
  • 120γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 100γρ. Παξιμάδι Χαρουπιού Το Μάννα Τσατσαρωνάκη, τριμμένο
  • 300γρ. νερό
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγη κανέλα
  • κουβερτούρα για επικάλυψη (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα και τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με κουτάλα για 10 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και αδειάζετε το σιρόπι αργά μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην καείτε.

Προσθέτετε το ταχίνι και το τριμμένο παξιμάδι χαρουπιού. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να γίνει ένα σφιχτό και στεγνό μίγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες. Προαιρετικά τις βουτάτε σε κουβερτούρα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί, μετατρέποντάς τις μπαλίτσες χαλβά σε μικρά σοκολατάκια.

Tips

Βοηθάει στο πλάσιμο αν βρέξουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες νερό πριν σχηματίσουμε το κάθε μπαλάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr