OliveMagazine

Χαλβάς πορτοκαλάτος

Χαλβάς πορτοκαλάτος

Μερίδες:για 1 μέτρια φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χονδρό MELISSA
  • 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MELISSA
  • 100γρ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
  • Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • λίγη ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το σιρόπι: βράζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα δύο είδη σιμιγδαλιού. Καβουρδίζετε τα υλικά ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να χάσει το αρχικό άσπρο χρώμα του. Ενδιάμεσα θα προσθέσετε και τα αμύγδαλα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες. Ανακατεύετε ελαφρά, αφαιρείτε από το σιρόπι την πορτοκαλόφλουδα και το ξυλάκι της κανέλας και το ρίχνετε στο σιμιγδάλι με προσοχή για να μην καείτε (πιτσιλάει πολύ). Συνεχίζετε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας, την καπακώνετε κι αφήνετε το χαλβά να κρυώσει λίγο. Ύστερα τον μεταφέρετε σε φόρμα πιέζοντας με κουτάλι για να μην αφήσει κενά και, όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr