OliveMagazine

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βερίκοκα σε ατομικά φορμάκια

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βερίκοκα σε ατομικά φορμάκια

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
  • 2½ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • 15 βερίκοκα ξερά
  • 1 νεροπότηρο γλυκό λευκό κρασί
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 8-10 ολόκληρα βερίκοκα ξερά, για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα βερίκοκα για 5-10 λεπτά μέσα στο γλυκό κρασί. Τα σουρώνετε και τα κόβετε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Φυλάτε το κρασί στην άκρη. Αφήνετε τα βερίκοκα να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να ροδίσει ελαφρώς. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά, να σκορπιστεί παντού. Προσθέτετε τα κομματάκια του βερίκοκου και ανακατεύετε ξανά.

Ρίχνετε το χλιαρό γάλα, τη βανίλια και το κρασί που κρατήσατε, και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και τον αφήνετε να χλιάνει.

Τον μοιράζετε στα φορμάκια, τον στρώνετε καλά και τον αφήνετε για 30-60 λεπτά να κρυώσει εντελώς. Τον ξεφορμάρετε σε πιατάκια και τον διακοσμείτε με τα ολόκληρα βερίκοκα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο