OliveMagazine

Χαλουβάς από τη Νίσυρο

Χαλουβάς από τη Νίσυρο

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 440γρ. ελαιόλαδο
  • 875γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2½ ποτήρια νερό
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 50γρ. ούζο
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  • Για το σιρόπι

  • 675γρ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το νερό, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το ξύσμα του λεμονιού. Όταν κοχλάσει το μίγμα, το μεταφέρετε σε μπολ. Διαλύετε στο μεταξύ τη σόδα στο ούζο και τα προσθέτετε στο υγρό του μπολ μαζί με το αλεύρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ξύλινη κουτάλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί του φούρνου και ισιώνετε την επιφάνειά του. Το χαράζετε σε ρόμβους και βάζετε στη μέση κάθε ρόμβου από ένα ασπρισμένο αμύγδαλο. Ψήνετε τον χαλβά στο φούρνο για 30 λεπτά.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Προς το τέλος ρίχνετε και τον χυμό του λεμονιού . Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι το γλυκό που πρέπει να έχει στο μεταξύ μισοκρυώσει.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο