OliveMagazine

Χαμογελαστές πατατο-καροτο-κροκέτες

Χαμογελαστές πατατο-καροτο-κροκέτες

Μερίδες:για 15-16 κροκέτες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, σε κομμάτια
  • 2 μικρά καρότα καθαρισμένα, σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες και τα καρότα σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να λιώσουν. Σουρώνετε και τα αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τον αρακά και με ένα πιρούνι τα λιώνετε πολύ καλά.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα που να πλάθεται.

Ανοίγετε το μίγμα με πλάστη πάνω σε μια λαδόκολλα, σε πάχος 1 εκ. και στη συνέχεια με ένα ποτήρι κόβετε στρογγυλά σχήματα. Κάνετε με ένα καλαμάκι δύο τρύπες στη μία άκρη σε κάθε στρογγυλό σχήμα (σαν ματάκια) και με ένα κουτάλι κάτω από τα μάτια φτιάχνετε μια καμπύλη γραμμή (σαν χαμόγελο).

Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε τις κροκέτες για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές μαζί με κέτσαπ ή μαγιονέζα.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το λάδι για τηγάνισμα κατά προτίμηση να είναι ελαιόλαδο, γιατί είναι πιο υγιεινό από τις υπόλοιπες λιπαρές ουσίες όταν καίγεται.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr