OliveMagazine

Χανιώτικη γραβιέρα με πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς

Χανιώτικη γραβιέρα με πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 270 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς σπόρια
  • 70 γρ. πιπεριά Jalapeno, χωρίς σπόρια
  • 190 ml μηλόξιδο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κλωνάρια μαντζουράνας ή φρέσκιας ρίγανης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια για 10 λεπτά με ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια μπλεντάρουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα/υφή.

Σερβίρουμε σε σκεύος ντιπ της αρεσκείας μας μαζί με 120 γρ. γραβιέρα ανά μερίδα.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο