OliveMagazine

Χειμωνιάτικη Πάβλοβα

Χειμωνιάτικη Πάβλοβα

Μερίδες:για ένα μεγάλο μπολ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μαρέγκες έτοιμες, μεγάλες, σε σχήμα δίσκου
  • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 16 μαρόν γλασέ (καραμελωμένα κάστανα)
  • 2 αχλάδια ζαχαρωμένα (φρουί γκλασέ)
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • ½ νεροπότηρο νερό
  • 150γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καταρχάς ετοιμάζετε το σιρόπι σοκολάτας: Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε μέχρι να γίνει ένα πηκτό σιροπάκι. Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ένα σοκολατένιο σιρόπι.

Ψιλοκόβετε τα φρουί γκλασέ αχλάδια, ξετυλίγετε από τα χρυσόχαρτα τα μαρόν γκλασέ και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Την πασπαλίζετε με τέσσερις κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη.

Παίρνετε μια μεγάλη φρουτιέρα ή σαλατιέρα, σπάτε τις μαρέγκες σε χοντρά κομμάτια και ρίχνετε δυο-τρία μέσα. Ρίχνετε από πάνω δυο-τρεις κουταλιές σαντιγί, δυο-τρία μαρόν γκλασέ, μερικά κομμάτια αχλάδι και περιχύνετε με δύο κουταλιές σιρόπι σοκολάτας. Συνεχίζετε τη διαδικασία βάζοντας λίγα απ’ όλα τα υλικά μέχρι να γεμίσει η σαλατιέρα. Κρατάτε τέσσερα κάστανα και λίγα αχλαδάκια, διακοσμείτε την επιφάνειά της και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Φέρνετε το γλυκό στο τραπέζι και το μοιράζετε σε ποτήρια της σαμπάνιας με τη βοήθεια μιας μεγάλης κουτάλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr