OliveMagazine

Χειμωνιάτικη σαλάτα εσπεριδοειδών

Χειμωνιάτικη σαλάτα εσπεριδοειδών

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι σαγκουίνι
  • 1 λεμόνι
  • 1 λάιμ
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 1 ρίζα φινόκιο, την καρδιά, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι βαλεριάνα
  • 20 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο
  • λίγα φυλλαράκια βασιλικού
  • Για το dressing

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σποράκια, ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα εσπεριδοειδή και αφαιρούμε τα φιλέτα τους με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην υπάρχει ο άσπρος φλοιός επάνω τους. Τα κρατάμε σε ένα μπολ.

Στρώνουμε τις καρδιές μαρουλιού σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το φινόκιο, το οποίο έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, και τη βαλεριάνα. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες των εσπεριδοειδών.

Dressing: Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο τσίλι, λίγο χυμό από τα εσπεριδοειδή, το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και γαρνίρουμε με το θρυμματισμένο καρύδι, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα φυλλαράκια κόλιανδρου και βασιλικού. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο