Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί ελαφρά μουλιασμένο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε καλά και επίμονα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Αφήνετε το μίγμα να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε άφθονο σπορέλαιο.
Για τη σάλτσα κοπανιστής: Ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό.
Απλώνετε τα ζεστά κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα κοπανιστής.
Για το σαφρανάτο τσίπουρο: Διαλύετε σε ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό το αλάτι και το ρίχνετε μέσα στο τσίπουρο. Προσθέτετε και τους στήμονες του σαφράν, κουνάτε καλά και αφήνετε να ωριμάσει για λίγες ώρες. Θα πάρει μια ελαφριά κίτρινη απόχρωση. Το αλάτι θα το κάνει ελαφρώς πιπεράτο. Παγώνετε στο ψυγείο και το σερβίρετε σε μικρά σφηνάκια με τα κεφτεδάκια.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Tips
Η σάλτσα αυτή πάει πολύ και με τηγανητές πατάτες.