OliveMagazine

Χοιρινά μπριζολάκια με προσούτο και βασιλικό

Χοιρινά μπριζολάκια με προσούτο και βασιλικό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 χοιρινά μπριζολάκια
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες προσούτο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100ml κρασί λευκό
  • 300γρ. φρέσκα κουκιά
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα μπριζολάκια και τα πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Τα τυλίγετε με το προσούτο και πιέζετε τις άκρες για να κολλήσει γύρω από το κρέας.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπριζολάκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το σκεύος. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά και τα κρατάτε ζεστά.

Ζεματάτε τα κουκιά 2 φορές σε νερό που κοχλάζει και πετάτε το νερό τους. Τέλος τα βράζετε σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 6 λεπτά). Σουρώνετε, τα ξεπλένετε σε κρύο νερό και τα ξανασουρώνετε.

Βάζετε τα κουκιά σε μπολ και ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον χοντροκομμένο βασιλικό και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε τα μπριζολάκια σε πιάτα μαζί με τα κουκιά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr