OliveMagazine

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε μπίρα

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε μπίρα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750γρ. χοιρινό μπούτι σε κύβους
  • 1 κουτί μπίρα
  • 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το κάρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα το κρέας σε μπολ και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε ξανά να πάει παντού. Περιχύνετε το κρέας στο μπολ με όση μπίρα χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Αφήνετε και τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό.

Στραγγίζετε τους κύβους του χοιρινού από τη μαρινάδα και τους περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με κομμάτια από πιπεριές σε διάφορα χρώματα.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr