OliveMagazine

Χοιρινά φιλετάκια μαγειρεμένα με χυμό ροδιού

Χοιρινά φιλετάκια μαγειρεμένα με χυμό ροδιού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι 500γρ. περίπου
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκά σουμάκ
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι χυμό ρόδι
  • σπόρους ροδιού για το σερβίρισμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε σε φιλετάκια το ψαρονέφρι, το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, σοτάρετε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς και βάζετε στο τηγάνι το ψαρονέφρι και τα μπαχαρικά. Σοτάρετε πολύ καλά το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε το μέλι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το χυμό ρόδι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι.

Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετε πασπαλισμένο με σπόρους ροδιού και μαϊντανό.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr