OliveMagazine

Χοιρινές μπριζόλες με baby πατάτες και βαλσαμικό

Χοιρινές μπριζόλες με baby πατάτες και βαλσαμικό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:3:40'
Έτοιμο σε:3:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο
  • 25 πατάτες baby (ολόκληρες)
  • 90γρ. πράσο σε κομμάτια 4 εκ.
  • 2 σκόρδα ολόκληρα
  • 80 – 120γρ. σέλερι σε κομμάτια 4 εκ.
  • 120γρ. καρότα σε κομμάτια 4 εκ.
  • 15γρ. μουστάρδα
  • 240ml κόκκινο κρασί
  • 100ml ξίδι βαλσαμικό
  • 40 – 50ml ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, το αλατοπιπερώνετε και το τσιγαρίζετε ολόκληρο περιμετρικά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε από το τηγάνι.

Σε ένα ταψί προσθέτετε το ξίδι, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το πράσο και τοποθετείτε από πάνω το κρέας. Κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες.

Δυναμώνετε στη συνέχεια το φούρνο στους 180οC και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί. Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr