OliveMagazine

Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα

Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • Για τη μαρινάδα:

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο σκεύος και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Αφήνετε να μαριναριστούν για 3 ώρες περίπου. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές με ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και τις ψήνετε σε καυτή σχάρα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Όσο ψήνονται τις αλείφετε μία δύο φορές με τη μαρινάδα. Προσοχή, δεν τις αλατίζετε γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή. Μόνο στο τέλος τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τις συνοδεύετε με ένα chutney φρούτων της επιλογής σας.

Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr