OliveMagazine

Χοιρινή τηγανιά με μπίρα

Χοιρινή τηγανιά με μπίρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, σε κύβους
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μπίρα εζα Fine Lager
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του χοιρινού και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.

Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την μπίρα. Αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Προσθέτετε τότε το θυμάρι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και βράζετε για περίπου 10 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr