OliveMagazine

Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανo και φέτα

Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανo και φέτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1 λάχανο μέτριο, περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας "Τοματοπολτό μονής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
  • 5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά μικρή, κόκκινη, πικάντικη
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε. Το αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε στο λάδι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο, τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό.

Σιγοβράζετε το κρέας για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε τον πελτέ και την κόκκινη πιπεριά. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει.

Προσθέτετε το λάχανο και λίγο αλάτι ακόμη, αν χρειαστεί, και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το λάχανο. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και σκορπάτε από πάνω τριμμένη φέτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr