OliveMagazine

Χοιρινό κοκκινιστό με φασόλια Φλωρίνης στο φούρνο

Χοιρινό κοκκινιστό με φασόλια Φλωρίνης στο φούρνο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. χοιρινό από λαιμό (με κόκαλο), σε μερίδες
  • 400γρ. φασόλια μέτρια Φλωρίνης, μουσκεμένα σε νερό αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα μέτρια καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
  • 5 κλωναράκια σέλινο, χοντροκομμένα
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό ή ανάμικτο)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βράζετε για 35-40 λεπτά περίπου σε σκέτο νερό, χωρίς να προσθέσετε αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό τους.

Ετοιμάζετε το κρέας όσο βράζουν τα φασόλια. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε το κρέας. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε τα καρότα, το σέλινο, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε το κρέας για 40-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ψηθεί τελείως. Προσθέτετε τα φασόλια με το ζωμό τους και τα ανακατεύετε ελαφρά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, προτιμότερο να είναι πήλινο, και το πασπαλίζετε με το μπούκοβο. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω και να ψηθεί το κρέας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr