OliveMagazine

Χοιρινό κότσι με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα

Χοιρινό κότσι με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:50'
Έτοιμο σε:3:10'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 χοιρινά κότσια
  • Για την άλμη

  • 2 λίτρα νερό
  • 180 γρ. αλάτι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο ξερό
  • Για τα λαχανικά

  • 20 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 20 ml μπράντι
  • 200 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 20 ml πετιμέζι (προαιρετικά από φιρίκι αν βρείτε, σε επιλεγμένα deli)
  • 200 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την άλμη: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της άλμης να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε μπολ τα χοιρινά κότσια με την άλμη για 12 ώρες.

Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι τις σταφίδες και το μπράντι ώστε να μουλιάσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την κολοκύθα που κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Βάζουμε στη γάστρα όλα τα υλικά, εκτός από τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τα κότσια στη γάστρα και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200οC με ανοιχτό καπάκι για να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε στο τραπέζι απευθείας από τη γάστρα, την οποία ακουμπάμε πάνω σε μια πυρίμαχη επιφάνεια (π.χ. ξύλο).

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Τζαννής Σιφναίος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο