OliveMagazine

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και κρεμμύδια

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και κρεμμύδια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (το άσπρο μέρος)
  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 6 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε βαθύ τηγάνι λιώνετε 7 κουταλιές από το βούτυρο και μόλις αρχίσει να αφρίζει προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει σκούρο χρυσό. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το ξίδι και το φύλλο δάφνης. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.

Αλευρώνετε το χοιρινό. Σε ένα δεύτερα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

Προσθέτετε το χοιρινό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και ρίχνετε και το κρασί. Μόλις το κρασί εξατμιστεί, ρίχνετε το ζωμό του κρέατος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά του και δέσει η σάλτσα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr