OliveMagazine

Χοιρινό με καρδιές φοίνικα και σάλτσα δαμάσκηνου

Χοιρινό με καρδιές φοίνικα και σάλτσα δαμάσκηνου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. ψαρονέφρι, σε μικρά φιλετάκια
  • 300γρ. καρδιές φοίνικα
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα δαμάσκηνο, έτοιμη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 σφηνάκι κρασί γλυκό
  • 4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και ρίχνετε μέσα τα φιλετάκια του χοιρινού.

Ταυτόχρονα ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο και τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σοτάρετε, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Ρίχνετε το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτετε τις καρδιές του φοίνικα μαζί με λίγο ζουμάκι από την κονσέρβα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Τέλος, ρίχνετε το γλυκό κρασί, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα δαμάσκηνο. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά επιπλέον. Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο