OliveMagazine

Χοιρινό με κεράσια

Χοιρινό με κεράσια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 750ml κόκκινο κρασί
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 100γρ. σύγκλινο κομμένο
  • 200γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 200γρ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι άσπρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το χοιρινό σε κομματάκια των 3εκ. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα με το κρασί, αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και τη δάφνη. Βάζετε το κρέας στη μαρινάδα για 2 ώρες.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε πρώτα το σύγκλινο και κατόπιν το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε δύο φλιτζάνια από τη μαρινάδα και βράζετε το κρέας για 1 ώρα ή μέχρι να μαγειρευτεί.

Προσθέτετε τα κεράσια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr