OliveMagazine

Χοιρινό με λάχανο και φασόλια

Χοιρινό με λάχανο και φασόλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:10'
Έτοιμο σε:2:30'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας μπούτι ή σπάλα, σε κύβους
  • 250γρ. φασόλια άσπρα, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε κομμάτια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μέτριο λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
  • 5 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα μισοβράζετε τα φασόλια σε μπόλικο νερό, για περίπου 40 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Τα σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι ζωμό.

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίξει.

Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλινο, το καρότο, τη δάφνη και το λάχανο και τα αχνίζετε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το κρέας, τα φασόλια μαζί με τον ζωμό τους, τις ντομάτες, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Μόλις πάρει μια δυνατή βράση, καλύπτετε το σκεύος με λαδόκολλα και καπάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή παραπάνω, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να μελώσει το φαγητό και να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό στο ψήσιμο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr