OliveMagazine

Χοιρινό με μπρόκολο, πράσο και ρύζι

Χοιρινό με μπρόκολο, πράσο και ρύζι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. χοιρινή σπάλα, σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα, σε ροδέλες
  • 2 καρότα, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ρύζι basmati βρασμένο, για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 30ml σάλτσα σόγιας (soya sauce)
  • 30ml κρέμα βαλσαμικού
  • 1½ κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • 150ml νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την κρέμα βαλσαμικού, το τζίντζερ, το κορνφλάουρ, το νερό και το σκόρδο να ομογενοποιηθούν.

Απλώνετε τις φέτες του χοιρινού σε επίπεδο σκεύος και περιχύνετε με τη μαρινάδα. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζετε και στραγγίζετε το κρέας από τη μαρινάδα, την οποία κρατάτε στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις φέτες του χοιρινού και από τις δύο πλευρές, να θωρακιστούν, για 7-8 λεπτά. Προσθέτετε το πράσο, το καρότο και το μπρόκολο, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και περιχύνετε με τη μαρινάδα.

Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω μοιράζετε το κρέας με λαχανικά, σάλτσα και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr