OliveMagazine

Χοιρινό παστό από τη Σάμο

Χοιρινό παστό από τη Σάμο

Χρόνος προετοιμασίας:60'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:2:0'
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινή πανσέτα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουτ. σούπας θρούμπι ξερό
  • αλάτι θαλασσινό, πιπέρι σπασμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το κρέας σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το μπαχάρι, τη δάφνη, το σκόρδο, τη φλούδα πορτοκαλιού και νερό μέχρι να το σκεπάσει.

Αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.

Το στραγγίζετε καλά και το κρατάτε στην άκρη. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μπόλικο αλάτι, πιπέρι, το θρούμπι, ανακατεύετε και βάζετε το κρέας. Το καλύπτετε καλά με το μίγμα, σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στο ψυγείο για 1 μέρα τουλάχιστον.

Σερβίρετε το χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες σαν αλλαντικό, περιχυμένο με λίγο ελαιόλαδο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Tips

Αφήνετε το χοιρινό στο ψυγείο για 1 μέρα τουλάχιστον για να πάρει όλο το άρωμα από το θρούμπι. Δεν βράζετε πολλή ώρα το χοιρινό, για να κρατάει λίγο και να κόβεται πιο εύκολα σε φέτες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο