OliveMagazine

Χοιρινό πορτοκαλένιο μπούτι γεμιστό με τυριά, βερίκοκα και δαμάσκηνα

Χοιρινό πορτοκαλένιο μπούτι γεμιστό με τυριά, βερίκοκα και δαμάσκηνα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:15'
Έτοιμο σε:2:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο, ανοιγμένο σε επίπεδο κομμάτι από τον χασάπη
  • 150γρ. Arla Κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
  • 150γρ. Arla Regato, σε κυβάκια
  • 5-6 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή 2 κοφτές κουτ. σούπας ξερό
  • 15 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 15 ξινά, ελληνικά δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι
  • 150γρ. Βούτυρο Lurpak
  • χυμό από 5 πορτοκάλια και φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • αλάτι,πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Απλώνετε το μπούτι και το αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Στη μια άκρη του τοποθετείτε ομοιόμορφα τα τυριά και το θυμάρι και τυλίγετε σε ρολό. Αν χρειαστεί, στηρίζετε με οδοντογλυφίδες.

Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε το ρολό από όλες τις πλευρές. Αλατίζετε, σβήνετε με το κονιάκ ή το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.

15 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Έχετε το νου σας να προσθέσετε λίγο νεράκι αν χρειαστεί, όσο μαγειρεύεται.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr