Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζετε τα σκόρδα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το πετιμέζι μαζί με το χυμό ροδιού.
Με το αλατοπίπερο τρίβετε καλά το χοιρινό μπουτάκι από όλες τις πλευρές και το αφήνετε σκεπασμένο με μια πετσέτα να τραβήξει.
Αμέσως μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε δέκα τρύπες μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο μαζί με αλατοπίπερο.
Σε ένα ταψί που χωράει ίσα ίσα το μπουτάκι απλώνετε τα κλαδάκια του δεντρολίβανου. Τοποθετείτε από πάνω το μπούτι και με ένα πινέλο το αλείφετε με το μίγμα από το πετιμέζι και το χυμό ροδιού. Βάζετε γύρω γύρω τα μανταρίνια. Το αφήνετε έτσι να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον. Ανά μισάωρο αλείφετε το κρέας με το μίγμα από ρόδι και πετιμέζι.
Τέλος, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες στους 180οC. Στις 2 ώρες επάνω το τρυπάτε με ένα μαχαίρι να δείτε πόσο έχει ψηθεί. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά και να ροδοκοκκινίσει η πέτσα του.
Το σερβίρετε πάνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής και το κόβετε σε φέτες μπροστά στους καλεσμένους σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb