Διαδικασία
Πλένετε τα χόρτα, τα στραγγίζετε, τα ψιλοκόβετε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτετε λίγο χοντρό αλάτι και τα τρίβετε με το χέρι μέχρι να μαραθούν.
Ζυμώνετε τα χόρτα με τον τραχανά που έχετε προηγουμένως στραγγίξει και τα φασόλια.
Σε μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε. Αν το μίγμα βγει νερουλό, προσθέτετε λίγο επιπλέον αλεύρι.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά
Tips
Τα συνοδεύετε με σάλτσα γιαουρτιού: ανακατεύετε 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με λίγη πάπρικα, δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες και λίγο ξύσμα 1 λεμόνι.