OliveMagazine

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με τραχανά και φασόλια

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με τραχανά και φασόλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό άγρια χόρτα και μυρωδικά (καυκαλήθρες, τσουκνίδες, βρούβες, μυρώνια, ζοχούς, μάραθο, άνηθο, μαϊντανό κ.λπ. ή απλά σπανάκι + σέσκουλα)
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό ή ξινό μουλιασμένο σε νερό ζεστό, μέχρι να μαλακώσει
  • 1 φλιτζάνι φασόλια βρασμένα, περασμένα από το multi
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κρόκο αβγού
  • αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα χόρτα, τα στραγγίζετε, τα ψιλοκόβετε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτετε λίγο χοντρό αλάτι και τα τρίβετε με το χέρι μέχρι να μαραθούν.

Ζυμώνετε τα χόρτα με τον τραχανά που έχετε προηγουμένως στραγγίξει και τα φασόλια.

Σε μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε. Αν το μίγμα βγει νερουλό, προσθέτετε λίγο επιπλέον αλεύρι.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά

Tips

Τα συνοδεύετε με σάλτσα γιαουρτιού: ανακατεύετε 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με λίγη πάπρικα, δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες και λίγο ξύσμα 1 λεμόνι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr