OliveMagazine

Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα

Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
  • 100γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.

Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα σε κάθε μία ή να προσθέσετε στο τέλος φλέικς παρμεζάνας.


Μην παραψήσετε τις πίτες για να βγουν αφράτες και τα υλικά να παραμείνουν ζουμερά.


Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα λαχανικά σας σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάροντάς τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.


Στην πίτσα από μυρωδικά ταιριάζουν πολύ η ρίγανη, το θυμάρι και ο βασιλικός σε φρέσκια ή ξερή μορφή.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr