OliveMagazine

Χορτόσουπα με λευκά φασόλια

Χορτόσουπα με λευκά φασόλια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πράσο
  • 100γρ. σελινόριζα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1.300ml ζωμό λαχανικών
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το πράσο, τη σελινόριζα, το καρότο σε ομοιόμορφα κομμάτια και χοντροκόβετε τα σέσκουλα.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν, τα φασόλια και όλα τα λαχανικά, εκτός από τα σέσκουλα. Προσθέτετε τη δάφνη, τον μαϊντανό, τον ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη χορτόσουπα για 35 λεπτά.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τα σέσκουλα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 10 λεπτά.

Σερβίρετε τη σούπα με λεμόνι, αν θέλετε, και πασπαλίζετε με επιπλέον πάπρικα.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr