OliveMagazine

Χουνκιάρ μπεγεντί

Χουνκιάρ μπεγεντί

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες μέτριες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 600ml γάλα
  • 150γρ. κασέρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τις μελιτζάνες χωρίς να κόψετε το κοτσάνι. Τις τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, μέχρι να μαλακώσει η εσωτερική σάρκα.

Τις τοποθετείτε σε ταψί και τις σκεπάζετε με μια πετσέτα για λίγη ώρα. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε αφαιρώντας τους σπόρους που πιθανόν να έχουν και στη συνέχεια τις κάνετε πουρέ.

Φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη σβολιάσει και μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέτετε τον πουρέ, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Κρατήστε το ζεστό μέχρι να σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey

Tips

Για να αποφευχθεί η δημιουργία κρούστας στην επιφάνεια της μπεσαμέλ ή οποιασδήποτε άλλης ζεστής κρέμας, καλύψτε το δοχείο με διάφανη μεμβράνη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο