OliveMagazine

Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και αμύγδαλα

Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και αμύγδαλα

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 36 μεγάλοι χουρμάδες
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 150γρ. αμύγδαλα φιλέ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χαράσσετε κατά μήκος τους χουρμάδες, τους ανοίγετε, αφαιρείτε το κουκούτσι, φροντίζοντας να μην κοπούν στα δύο και τους ακουμπάτε σε ένα δισκάκι. Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε δυνατά ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πασπαλίζετε με την κανέλα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.

Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τους χουρμάδες με το μίγμα αφήνοντάς τους ελαφρώς ανοιχτούς. Αφού τους γεμίσετε όλους σε ένα σαγανάκι ροδίζετε λίγο τα αμύγδαλα φιλέ. Τα σπάτε σε μικρότερα κομμάτια και πανάρετε τους χουρμάδες στα αμύγδαλα ώστε να κολλήσουν επάνω στο μίγμα τυριού.

Τους τοποθετείτε κυκλικά σε στρογγυλή πιατέλα, τους βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν και τους σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος με ένα ωραίο αρωματικό καφέ της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr