OliveMagazine

Χοχλιοί με κολοκυθάκια πατάτες και μάραθα

Χοχλιοί με κολοκυθάκια πατάτες και μάραθα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ χοχλιούς
  • 10 κολοκυθάκια μικρά (προσπαθήστε να βρείτε με ανθούς)
  • 4 πατάτες
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ντοματάκι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τους ξεπλένετε καλά με αρκετό νερό, τους καθαρίζετε και στο τελευταίο ξέπλυμα βάζετε μισό ποτήρι ξίδι. Πρέπει να βγάλετε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί.

Βάζετε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα και όταν τσιγαριστεί λίγο το κρεμμύδι ρίχνετε τους χοχλιούς και τις πατάτες και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί. Προσθέτετε το ντοματάκι, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, το μισό μάραθο και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μισοψηθεί η πατάτα.

Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τον υπόλοιπο μάραθο και τα αφήνουμε να ψηθούν. Σερβίρετε με φρέσκο ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr