OliveMagazine

Χούμους με γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα

Χούμους με γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ρεβίθια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • έξτρα ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια (προαιρετικά)
  • αραβικές πιτούλες κομμένες σε τριγωνάκια και ψημένες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα ρεβίθια από το βράδυ σε ένα μπολ με αρκετό νερό. Τα στραγγίζετε την επομένη και τα βάζετε με φρέσκο κρύο νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Με το που αρχίζουν να βράζουν, τα στραγγίζετε, πετάτε το νερό και βάζετε καινούργιο. Στο δεκάλεπτο που βράζουν εκ νέου, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου ή και περισσότερο (ανάλογα με τα ρεβίθια), μέχρι να είναι κάπως μαλακά (όχι πουρές). Τα στραγγίζετε. Κρατάτε λίγο από το ζωμό τους.

Βάζετε τα ρεβίθια με δόσεις στο μπλέντερ και τα κάνετε πουρέ. Ίσως χρειαστούν λίγο ζωμό για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Μεταφέρετε τον πουρέ σε μπολ και προσθέτετε το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο,το γιαούρτι, την καπνιστή πάπρικα και το ταχίνι μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη πάστα. Δοκιμάζετε και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι, αλλά κι επιπλέον λεμόνι, ταχίνι, πάπρικα, αν είναι απαραίτητο.

Για το σερβίρισμα μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε από πάνω έξτρα ελαιόλαδο, το κουκουνάρι (εάν χρησιμοποιήσετε) πιτούλες αραβικές και φυλλαράκια μαϊντανού.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr