OliveMagazine

Χούμους με ταχίνι Όλυμπος

Χούμους με ταχίνι Όλυμπος

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • έξτρα ελαιόλαδο
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ψημένο ψωμί ή αραβικές πίτες για σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βράζετε με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα. Στο δεκάλεπτο που βράζουν, τα στραγγίζετε κι αλλάζετε νερό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το ζωμό τους.

Βάζετε με δόσεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε με λίγο από το ζωμό τους για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Μεταφέρετε τον πουρέ σε μπολ και προσθέτετε το λεμόνι, αλάτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ταχίνι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη πάστα. Δοκιμάζετε και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι, αλλά κι επιπλέον λεμόνι ή ταχίνι αν είναι απαραίτητο.

Για το σερβίρισμα μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε από πάνω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πάπρικα και φυλλαράκια μαϊντανού. Συνοδεύετε με ψημένο ψωμί ή πιτούλες αραβικές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr